• Knapperig, fris, rijk aan vezels en maar 8 calorieën.

  • Met heel veel passie geteeld!

  • Wij telen een jaarrond snackkomkommers voor u.

Van zaadje tot supermarkt

Verhoeven QH B.V. teelt een heel jaar door snackkomkommers. De vruchten groeien aan planten die weer uit zaadjes worden gekweekt. In de kas is plaats voor maar liefst honderdduizend planten die in de oogsttijd dagelijks geplukt worden.

Gezaaid

De zaden van de snackkomkommer worden in drie weken opgekweekt. Eén zaadje is goed voor één plant. De plant kan in totaal wel dertien meter lang worden.

Aankomst kas

Na drie weken is het zaadje uitgegroeid tot een gewas van dertig centimeter. Daarna worden de gewassen in de kas geplant. Verhoeven QH B.V. heeft maar liefst honderdduizend planten per seizoen staan.

Gewasverzorging

Terwijl de planten groeien, worden deze dagelijks verzorgd. Bladeren worden geknipt om ervoor te zorgen dat de plant de voedingsstoffen zo optimaal mogelijk kan gebruiken. Ook controleren specialisten de gewassen op ziekten en plagen. Zo zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig en wordt de snackkomkommer van Verhoeven QH B.V. uitsluitend biologisch bestreden.

Oogsten

Als de plant zes weken oud is, start de oogst. Iedere dag worden de planten geoogst; één plant is al snel goed voor honderddertig vruchten. Tijdens het oogsten controleren de specialisten meteen de vrucht op kwaliteit.

Verpakken

Na het oogsten worden de snackkomkommers op een constante temperatuur bewaard in een geconditioneerde verpakkingshal. De vruchten worden per merk verpakt. Ieder merk heeft een andere verpakking.

Supermarkt

Als de snackkomkommers verpakt zijn, worden ze geconditioneerd vervoerd naar de klant. Vervolgens liggen ze dezelfde dag nog in de supermarkt. De snackkomkommer smaakt het lekkerst als deze wordt bewaard op een donkere, koele plaats buiten de koelkast.

Lekkere recepten

Wilt u lekkere recepten maken met onze snackkomkommers? Klik hier

De gevaren van de kas

In de glastuinbouw komen natuurlijk vijanden voor, zoals spint, trips, de witte vlieg en bladluis. Spint en trips kunnen zorgen voor groeiremming en misvorming van de vruchten. Witte vliegen en bladluizen kunnen zelfs een hele plant voorgoed bederven.

Bladluis

Trips

Spint

Witte vlieg

Biologische bestrijding

Verhoeven QH B.V. maakt gebruik van drie soorten biologische bestrijders om plagen in de kas tegen te gaan. Met name de witte vlieg vormt een plaag in vele groente- en siergewassen. Ook in de snackkomkommer.

Galmug

De galmug is een dier dat ingezet wordt om prooien te vangen. De larven van de galmug jagen op met name bladluis en spint die erg schadelijk kunnen zijn in de glastuinbouw. De larven kunnen geen grote afstanden maken dus is het belangrijk om de galmug pas in te zetten als er veel prooien aanwezig zijn in de kas. Het inzetten van de galmug is een biologische manier om plagen tegen te gaan.

Swirski-mite plus

Een andere biologische bestrijder is Swirski-mite. Dit is een roofmijt die opzoek gaat naar eieren en larven van de witte vlieg en zuigt deze vervolgens leeg. Zowel in de zomer als in de winter is deze roofmijt inzetbaar. Door swirski-mite plus te gebruiken in de glastuinbouw, is er sprake van een biologische teelt.

Sluipwesp

Naast swirski mite maakt Verhoeven QH B.V. ook gebruik van sluipwespen om de witte vlieg tegen te gaan. Deze wespen leggen hun eitjes in of op hun prooi. De larf eet dan de prooi van binnenuit op. Meestal is de prooi al eerder verlamd door een steek van de wesp. De vrouwelijke sluipwesp kan tot wel driehonderd eitjes leggen en dus driehonderd prooien doden. Ook het inzetten van sluipwespen is een biologische manier om plagen tegen te gaan.

Feiten en weetjes

Bent u benieuwd hoeveel centimeter een komkommerplant groeit? En hoe u een snackkomkommer het beste kunt bewaren? Lees hieronder leuke feiten en weetjes over de snackkomkommer en Verhoeven QH B.V.

De stengel van een komkommerplant kan wel dertien meter lang worden

De plant van de snackkomkommer groeit zestig centimeter per week

Eén komkommerplant is al snel goed voor honderddertig vruchten

Verhoeven QH B.V. heeft per seizoen honderdduizend planten staan

De snackkomkommer smaakt het lekkerst als deze wordt bewaard op een donkere, koele plaats buiten de koelkast

Onze snackkomkommer

De snackkomkommer van Verhoeven QH B.V. maakt van ieder moment een feestje. Ideaal als tussendoortje in de broodtrommel of als vulling in een salade. En heeft u er wel eens aan gedacht om een minikomkommer in een dipsaus te dopen? De snackkomkommer van Verhoeven QH B.V. is een verantwoorde snack die van nature rijk is aan vezels én maar acht calorieën bevat.

Uit Nederland
Jaarrond beschikbaar
Gezonde snack
Uitsluitend biologische bestrijding
Recepten