Tommies snackgroenten in 100% rPET verpakkingen voor Jumbo

Prinsenbeek – Tommies snackgroenten voor Jumbo worden vanaf mei jl. verpakt in emmers en bekers die van 100% rPET zijn gemaakt. “Deze omschakeling komt neer op een reductie van 42.000 kilo plastic voor alleen Jumbo”.

Jumbo, The Greenery en Greenco hebben intensief samengewerkt om over te kunnen gaan naar volledig rPET (recycled PET). De rPET verpakkingen zijn volledig gemaakt van hergebruikt PET en hebben 70-80% minder CO2-uitstoot dan conventionele PET verpakkingen, waarmee een belangrijke stap wordt gemaakt in verduurzaming van verpakkingsmaterialen. De keuze voor een recyclebare oplossing is in lijn met het advies van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

De verpakkingen van Tommies snackgroenten zijn vervaardigd uit 100% rPET en daarmee gemaakt van 100% gerecycled en recyclebaar materiaal. De impact is groot: er wordt maar liefst een extra reductie van 42.000 kilo plastic per jaar gerealiseerd alleen al bij Jumbo en in totaal worden er per jaar zo’n 6.000.000 PET flessen gerecycled voor de vervaardiging van deze verpakkingen.

Kijk voor meer informatie op:

http://www.greenco.nl of http://www.nedupack.com